– Familieanalysen har til formål at styrke forvaltningens vurderings- og beslutningsgrundlag.
Familieanalysen er en intensiv afdækning af familiens samspil, børnenes trivsel og sikkerhed i hjemmet, samt af forældrenes kapacitet og udviklingspotentiale.
Familieanalysen indeholder interviews med henblik på at identificere forældrenes mentaliserings-, tilknytnings- og omsorgsstil, samt afdækning af familiens hverdag, samspil og positioner. I Familieanalysen indgår konkrete afprøvninger. Derudover beskrives i hvor høj grad forældrene har forholdt sig åbne for nye handlemåder og strategier og det vurderes i hvilket omfang forældrene er forandringsparate. Der vil løbende være inddragelse af barnet/børnene i et relevant og aldersvarende omfang med henblik på, at tilvejebringe deres erfaringer og perspektiver i analyseperioden. Indsatsen afsluttes med en rapport indeholdende en samlet vurdering.
Rammen for Familieanalysen er som udgangspunkt berammet til 8 uger, med 2- 3 besøg om ugen, fra opstart i familien til den afsluttende analyse afleveres. Familieanalysen varetages af to konsulenter, der aflægger besøg fælles og hver for sig. Der vil være besøg; morgen, eftermiddag, aften og weekender, samt enkelte uanmeldte besøg. Indsatsen indeholder derudover;
- Deltagelse i samarbejdsmøder
- Hotlinefunktion for familien, som kan kontakte konsulenterne efter behov
- Vi bestræber os på at kunne opstarte en Familieanalyse indenfor 14 dage
Familieanalysen tager afsæt i følgende parametre for almene forældrekompetencer;
- I hvilket omfang er forældrene i stand til at aflæse og justere sig i forhold til barnets behov
- Hvordan omsætter forældrene deres aflæsning til fysisk sikkerhed og psykisk tryghed for barnet
- Hvordan samarbejder forældrene med andre vigtige voksne omkring barnet
- Forældrenes færdigheder i at se sig selv udefra og dermed udvikle deres forældrerolle