Folkemødet

Folkemøde 2019 – samtalesalon vedr. tidlige indsatser og alternativer til anbringelse fra fødslen.

Vores samtalesalon ”I lære som mor – tidlig indsats i hjemmet” på dette års Folkemøde, tog udgangspunkt i en case, som blev præsenteret af Natacha, der i 2 år lagde barn, hjem og liv til en intensiv forebyggende indsats, som på godt og ondt forhindrede at hendes søn blev anbragt.  

Natacha blev interviewet af Sidsel Wahlgren, faglig leder i FFA og Lone Hammerbak Olsen, direktør FFA. Efterfølgende præsenterede vi kort, hvordan Natacha og hendes familie har været inspiration for os og vores projekt MFU, Målrettet forældreuddannelse. Efter præsentationen var der åben debat med det deltagende reflekterende team, som bestod af:
Ane Staldkencht, fagcenterchef for Børn og Familie i Kalundborg.
Jakob Roepstorff, programchef, Egmontfonden
Verne Pedersen, næstformand SL, socialpædagogernes landsforbund
Kris Ipsen Matzen, socialrådgiver, center for børn og familie, Bornholm

Med vores præsentation ønskede vi at åbne for en debat om tidlige indsatser og alternativer til anbringelse, med et særligt indbudt reflekterende team, samt med de tilhørende i teltet.  

Vi ønskede endvidere at sætte fokus på forebyggelse og udvide perspektiver og forståelser for at kaste lys over, hvordan reel forebyggelse kan kalde på fleksible, alternative og massive indsatser. 

Vi er stadig overvældede over al den gode energi der var omkring vores event og over interessen og engagementet.

Folkemøde 2022
Sidste år deltog vi fra Fondens eget hus i Sandvig og vi var 9 afsted fra FFA|Fonden. Det var helt unikt, at det kunne lade sig gøre.

Folkemødet viste sig fra sin aller bedste side og vi tog allesammen derfra, udover at have oplevet stærke faglige events, med en masse ideer og inspiration til events i eget hus i 2023.

Fondens hus står nu helt klart til at sende udsatte børnefamilier på sommerferie, til at varetage familierettede indsatser og til at indtænke i mere intensive familieforløb.
Mulighederne er mange og vi glæder os til ar tage det i brug og glæde andre med den perle, som fonden er kommet i besiddelse af.

Folkemøde 2023